Passieconcert 2022


Op zondag 10 april aanstaande verzorgt het Reusels Gemengd Koor, na een langdurige periode van noodgedwongen stilstand vanwege de pandemie, weer een passieconcert in de kerk van O. L. Vr. Tenhemelopneming te Reusel. Het concert begint om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur is de kerk open voor publiek.

Het concert begint met de uitvoering door het “Reusels Gemengd Koor” (R.G.K.), met ”Hör mein Bitten” van Felix Mendelssohn Bartholdy. Bij deze uitvoering treedt als soliste op de sopraan Kasue Goto. Het geheel wordt begeleid door het gelegenheidsorkest.

Hierna wordt door het orkest een prachtig muziekstuk  voor o.a. strijkorkest, harp en orgel ten gehore gebracht: “Sospiri” van Edward Elgar.

In deze laatste week vóór Pasen sluit het R.G.K. dit concert op gepaste wijze af met: “Die Sieben Worte Jesu am Kreuz” van César Franck. Héél toepasselijk niet alleen vanwege het aanstaande Pasen, maar óók omdat dit jaar het César Franckjaar wordt gevierd. Behalve van koor en orkest en de bijzondere sfeer bij dit stuk, kunt U opnieuw genieten van de sopraan Kazue Goto en van de tenor Erik Bomers en de bas Noël Casteleyn.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een strijkersensemble bestaande uit: Leontien Akkerman, 1e viool; Isis Windhorst, 2e viool; Kim Roosendaal, altviool; Marthe Kalkhoven, cello en Sarah Verbist, contrabas. Verder neemt aan deze uitvoering ook deel: Tamara Baar, harp.
De blazers en overige muzikanten zijn: Tobias van Dongen, hoorn; Francisco Morgado Costa, fagot; Fenneken Tigchelaar en Catarina Santos, fluit; Paulien te Winkel, hobo en Michiel Mollen, pauken. Op het kistorgel speelt Sjak Smulders.

De algehele muzikale leiding van dit concert ligt in vertrouwde handen van de vaste dirigent: Tom Vos.

De entree voor dit prachtige en sfeervolle concert is gratis. Wel wordt na afloop van het concert, als bijdrage voor de hoge kosten van deze muzikale middag,  een vrijwillige inzameling gehouden d.m.v. onze collectemandjes achter in de kerk. Door ruimhartig deel te nemen aan deze financiële inzameling laat U ook Uw waardering blijken voor dit mooie passieconcert van dit enthousiaste koor en maakt U het mede voor hen mogelijk om te starten met de voorbereiding van alweer een nieuw concert dat hopelijk al vóór het einde van dit jaar kan worden uitgevoerd. En mocht U geïnteresseerd zijn om het koor daarbij te komen versterken: Aarzel dan niet en neem contact op. Dat kan o.a. ook via het e-mailadres: reuselsgemengdkoor@gmail.com              

Het Reusels Gemengd Koor wenst U veel luistergenot toe bij deze uitvoering..!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.