Kerstconcert 23 dec.’18 te Reusel


Op zondag 23 december a.s., om 14.30 uur verzorgt het ‘Reusels Gemengd Koor’ weer haar traditionele kerstconcert in de kerk van ‘Maria Ten Hemelopneming’ in Reusel.

De uitvoering begint met volkszang, waarbij het alom bekende kerstlied: “Wij komen tezamen” wordt gezongen. Hierna vervolgt het koor met de ‘Gloria’ uit ‘Missa in Tempore Belli’, ook wel genaamd  “De Paukenmesse” van Franz Joseph Hayd’n; waarna vervolgens een bekende klassieker van Hector Berlioz: “L’adieu des bergers à la Sainte Famille” wordt uitgevoerd.

Ter afwisseling van de gezangen zal Fenneken Tigchelaar (fluit) het concert vervolgen met een drietal prachtige instrumentale werken: ‘Madrigal’ van Philippe Gaubert; ‘5 Pezzi Facili’ van Nino Rota en ‘Yo  bajo del monte’ een oud Portugees kerstlied.

Tenslotte brengt het koor de Christmas Musical LOVE TRANSCENDING van John W. Peterson ten gehore. Dit is een zeer goed in het gehoor liggend werk waarvan algemeen met volle teugen wordt genoten!

De muzikale leiding van dit concert ligt deze keer in handen van Ton van Houtert, terwijl de muzikale begeleiding is toevertrouwd aan Maurice Alessi, orgel/piano. Als gast/solist treedt op Joop Hendrickx (Bas, Bariton)

De entree voor dit concert is gratis. Wel wordt het zeer op prijs gesteld als U na afloop van het concert Uw waardering voor deze mooie kerstviering wilt uiten door middel van Uw (gulle) gave in de collectemandjes achter in de kerk. Daarmee ondersteunt U Uw eigen ‘Reusels Gemengd Koor’ en maakt U het voor hen mogelijk opnieuw aan een volgend concert te werken.

Veel luistergenot toegewenst,
R.G.K. – bestuur.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.